Τραπέζια μασίφ ακατέργαστο φυσικό ξύλο κορμός δέντρου μεταλλικά-ξύλινα πόδια

Τραπέζια μασίφ ακατέργαστο φυσικό ξύλο κορμός δέντρου μεταλλικά-ξύλινα πόδια




Φωτογραφίες Τραπέζια χαμηλό από παλιωμένη Ελληνική καρυδιά μασίφ SOLID σκουλήκι κορμός δέντρου με φυσική παλαίωση ξύλου σιδερένια μεταλλικά πόδια πόδια τεχνοτροπία χαλκός σκουριά.
Ελληνική καρυδιά (Καρυά) Juglans spp. walnut).
Τραπέζι χαμηλό μασίφ από καρυδιά με φυσική παλαίωση ξύλου στο πέρασμα του χρόνου. Πόδια μεταλλικά, σιδερένια με τεχνοτροπία από πραγματική φυσική οξείδωση χαλκού και σκουριάς.
Η χαρακτηριστική ιδιότητα της ελληνικής καρυδιάς είναι ότι είναι ένα δυσεύρετο ξύλο ιδιαίτερης ομορφιάς με παλαιωμένα και πλούσια ζεστά νερά λόγω ηλικίας δέντρου ιδανική για πολυτελή και ακριβά στην τιμή έπιπλα, τραπέζια μασίφ, πάγκους κουζίνας, για αυτόν τον λόγο την χρησιμοποιούν και σαν φλούδα καπλαμά οι Ιταλικές Εταιρείες κατασκευής επίπλων, ακόμα και κυνηγετικών όπλων (κοντάκια). Είναι από τα πολυτιμότερα ξύλα για την κατασκευή ακριβών επίπλων, με υπέροχα νερά ξύλου σε μορφή λόγχης η διχάλας με έντονη αντίθεση. Τα ξύλα της Ελληνικής καρυδιάς ποικίλουν σε χρώματα από γκρι, μπεζ, σκούρο καφέ, ανοιχτό καστανό και ανοιχτόχρωμο. Δεν παρουσιάζει τα Μοβ νερά που έχει η Αμερικάνικη καρυδιά. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά ξύλα έχουν πάρει το όνομα και λανσάρονται ως "καρυδιά" ενώ δεν είναι. Στους καπλαμάδες πχ ονομάζουν καρυδιά την επένδυση λεπτού φύλου Ανιγκρέ επειδή μοιάζει στην απόχρωση και στα νερά όπως επίσης λανσάρονται σαν καρυδιές τα τροπικά ξύλα Lovoa (Αφρικάνικη καρυδιά) Mansonia altissima - Bette ή το Cotto. Το μυστικό του ελληνικού αυτού δέντρου το γνωρίζει μόνο η ίδια η ελληνική γη και αυτό έχει κάνει την ελληνική καρυδιά σπάνιο είδος μεγάλης αξίας σε σχέση με άλλες ποιότητες παγκοσμίως στο χώρο του ξύλου πόσο μάλλον όταν έχει υποστεί φυσική παλαίωση ξύλου με το πέρασμα του χρόνου, και συνδυαστεί με τοίχο από πέτρα και σιδερένια μεταλλική βάση.



Φωτογραφίες Τραπέζια τραπεζαρίας από μασίφ πρεσαριστά ξύλα Ελληνικής καρυδιάς κορμός δέντρου λουστραριστή με φυσικό οικολογικό υπόλευκο βερνίκι ντεκαπέ DKP μη κιτρινίζον - που δεν κιτρινίζει.

Η Καρυδιά χρησιμοποιείται συνήθως για τραπέζια, τραπεζαρίες, μασίφ έπιπλα, δάπεδα, πάγκους, μασίφ ντουλάπια, διακόσμηση εσωτερικών χώρων, ξυλουργική υψηλής ποιότητας, πόρτες, πατώματα, κοντάκια όπλων και πάνελ, είτε για άλλες ξυλουργικές κατασκευές, αντικείμενα, εργαλεία κλπ.. Το ξύλο αυτό προτιμάται για την αντίθεση που δημιουργεί σε συνδυασμό με πιο ανοιχτόχρωμα είδη. Καλύπτει πλήρως τις απαιτούμενες ιδιότητες των ξύλων, π.χ. την σκληρότητα, το βάρος, πυκνότητα ινών ξύλου, αντοχή στο σκέβρωμα όπως στα Τροπικά ξυλεία tropical timbers), που γενικά έχουν ιδιαίτερες ιδιότητες.
Το φυσικό ξύλο έχει πολλές εφαρμογές στη ζωή μας από τα έπιπλα έως και τα πατώματα. Από κορμούς δέντρου Καρυδιάς κατασκευάζονται έπιπλα μασίφ διαφόρων τύπων τα οποία απαιτούν σημαντικές ιδιότητες όπως αντοχή σε έλξη, πίεση, θλίψη, (τραπέζια)κλπ.. Η καρυδιά χρησιμοποιείται σε έπιπλα επαγγελματικής χρήσης με τις χαρακτηριστικές ιδιότητες : Το ξύλο της Ελληνικής καρυδιάς είναι μέτρια βαρύ και σκληρό με αρωματική οσμή και ανθεκτικό, με φυσικές και μηχανικές ιδιότητες.

Τραπέζια art μασίφ καρυδιά ακατέργαστο φυσικό ξύλο κορμός δέντρου παλαίωση ξύλου




Φωτογραφίες καπάκια για τραπέζια ξύλινα από μασίφ καρυδιά ακατέργαστο φυσικό ξύλο κορμός δέντρου εξωτερικού - εσωτερικού χώρου παλαίωση ξύλου



Ανθεκτικότητα
Η κατεργασία και η κατασκευή επίπλων από καρυδιά γίνεται χωρίς δυσκολίες τόσο με χειροκίνητα εργαλεία, όσο και με μηχανήματα, ενώ καρφώνεται, βιδώνεται και συγκολλιέται χωρίς προβλήματα.
Το ξύλο της καρυδιάς είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και δεν εμφανίζει ρωγμές. Είναι συμπαγές με εξαιρετική ελαστικότητα και χρησιμοποιείται στην κατασκευή επίπλων καπάκια για τραπέζια ξύλινα και τραπεζιών πολύ καλής ποιότητας. Επειδή επεξεργάζεται εύκολα χρησιμοποιείται και στην ξυλογλυπτική με μεγάλες κατασκευές από κορμό δέντρου. Το φυσικό ξύλο της καρυδιάς είναι ανεκτίμητο. Χρησιμοποιείται στην επιπλοποιία, την ξυλουργική, την ξυλογλυπτική(ακατέργαστο ξύλο), την οπλοποιία και την τορνευτική. Το ξύλο αυτό έχει χρησιμοποιηθεί παλαιότερα για ρόδες μασίφ και για επένδυση λεωφορείων και τρένων, αφού είναι κατάλληλο ως ξύλο εξωτερικού - εσωτερικού χώρου

Τραπέζι κομότα τοίχου art μασίφ καρυδιά ακατέργαστο ξύλο κορμός δέντρου παλαίωση ξύλου μεταλλικά πόδια βάση



Φωτογραφίες Τραπέζι art κορμός δέντρου Ελληνική καρυδιά μασίφ φυσικό ξύλο ακατέργαστο σιδερένια μεταλλικά πόδια τεχνοτροπία χαλκός σκουριά



Ο Κορμός Δέντρου της Ελληνικής καρυδιάς είναι ένα σπάνιο και πανάκριβο φυσικό ξύλο.
Δεν προκαλεί φτάρνισμα στην κατεργασία της, σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή και την Αμερικάνικη.
Η Ελληνική καρυδιά κατατάσσεται στα πολύ ανθεκτικά στο σαράκι ξύλα που προσβάλουν και τη σκληρή ξυλεία, είναι μάλιστα ένα από τα ανθεκτικότερα είδη ακόμα και όταν εκτεθεί σε συνθήκες υγρασίας που ευνοούν τη σήψη, όπως το τραπέζι με κορμό δέντρου με μεταλλικά πόδια από Ελληνική καρυδιά μασίφ στην άνω φωτογραφία. Παρουσιάζει αντοχή στους μύκητες και στους τερμίτες, όμως είναι ευαίσθητο σε προσβολές εντόμων και αυτό μπορεί να της δώσει μια φυσική παλαίωση ξύλου η οποία αξιολογείται σαν μοναδικό διακοσμητικό κομμάτι, αφού δεν υπάρχει όμοιό του.

Τραπέζι κομότα φυσικό ξύλο art μασίφ καρυδιά κορμός παλαίωση μεταλλικά πόδια



Φωτογραφίες Τραπέζι μασίφ κορμός εξοχής αδιάβροχο παραδοσιακό για συνδυασμό με πέτρα, εμποτισμένο με φυσικό λάδι από φυσικό ξύλο κορμό δέντρου καρυδιάς ΦΩΤΟ με τεχνοτροπίες παλαίωσης ξύλου χαλκού σκουριάς, βάση σιδερένια μεταλλικά πόδια τεχνοτροπία χαλκός σκουριά


Ανήκει στην κατηγορία των πλατύφυλλων καρυοειδών με 20 είδη δένδρων.

Καρυδιά κατεργασία
Πριόνισμα-πλάνισμα-διάτρηση-άνοιγμα οπής-τόρνευση-σκάλισμα-αλλαγή σχηματικής μορφής-κάρφωμα-βίδωμα-κόλληση-φινίρισμα-φυσικές και μηχανικές ιδιότητες-πόρτες-πατώματα-έπιπλα-ξυλουργικές ενώσεις-εξοχικά τραπέζια-ντουλάπια κουζίνας-καλούπια και τορνευτά μέρη-επενδεδυμένα με καπλαμά πάνελ-αθλητικά είδη-λαβές εργαλείων, κλπ..

Τραπέζι art κομότα, φυσικό ακατέργαστο ξύλο μασίφ καρυδιά κορμός, παλαίωση μεταλλικά πόδια σκουριά




Φωτογραφίες Τραπέζι art κομότα, φυσικό ακατέργαστο ξύλο μασίφ καρυδιά κορμός, παλαίωση μεταλλικά πόδια σκουριά πριν



Φωτογραφίες Τραπέζια καρυδιά κορμός, art κομότα, φυσικό ακατέργαστο ξύλο μασίφ παλαίωση μεταλλικά πόδια σκουριά μετάλλου


Δεν είναι τυχαίο που πολλές βιομηχανίες ξύλου εκθέτουν τραπέζια από Ελληνική μασίφ (SOLID) καρυδιά walnut σε φυσική παλαιωμένη μορφή η κατεργασμένη από κορμό δέντρου σε συνδυασμό με μεταλλικά πόδια και πέτρα, λόγω της ομορφιάς αυτού του ξύλου τα οποία στολίζουν τα ορεινά και παραθαλάσσια σπίτια στην Ελλάδα χτισμένα με πέτρα ΚΑΙ φυσικό ξύλο.

Σχόλια

Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων